Arşiv Anasayfa Çorbalar
Sayfalar: 1
Sütlü Balkabağı Çorbası By: SmBRN Date: 27 April 2011, 12:29:23
Balkabağı Çorbası, Çorba Tarifi, Sütlü Çorba



Malzemeler

    * 1 kg soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış balkabağı (iri parçalar halinde doğranmış)
    * 2 büyük patates (soyulup dörde bölünmüş)
    * 1 lt kaynar durumda tavuk suyu
    * 50 gr tuzsuz tereyağı
    * 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    * 2 büyük soğan (ince kıyılmış)
    * 250 ml süt
    * tuz ve karabiber

Balkabağı cipsleri

    * 500 gr kabuklu, çekirdeksiz balkabağı,
    * ayçiçek yağı

Servis için

    * 4 yemek kaşığı krema ya da süzme yoğurt
    * taze rendelenmiş muskat

Hazırlanışı
1. Balkabağı ve patatesleri büyük bir tencerede tavuk suyu ya da su ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Patates ve kabakları süzüp pişirme suyunu bir kenara ayırın,

2. Tereyağı ve zeytinyağını bir tavada ısıtıp soğanları açık altın sarısı rengini alana kadar kavurun. Bir mutfak blenderine soğanlı harcı alın. Süt, kabak, patates ve pişirme sıvısını koyu bir püre kıvamına gelecek şekilde parça parça ekleyin,

3. Tencereye aktardığınız püreye kaynar tavuk suyundan ekleyerek yoğun ve kremamsı bir kıvam verene kadar pişirin,

4. Balkabağı cipsleri için önce balkabaklarını kabuklar bir kenarda kalacak şekilde ince ince doğrayın. Derin bir tencerede ya da fritözde kızgın yağda çıtır ve altın rengi olana kadar kızartın. Bir kevgir yardımı ile yağdan aldığınız kabakları fazla yağları süzülmesi için kağıt havlu üzerinde bekletin,

5. Çorbanızı tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra kaynatmadan ısıtın, kaselere aldıktan sonra muskat, krema (ya da süzme yoğurt) ve bir kaç cipsle dekore edip ikram edin.

SiteMap - İmode - Wap2