Arşiv Anasayfa Çorbalar
Sayfalar: 1
Paskalya Çorbası By: SmBRN Date: 27 April 2011, 12:40:15
Çorbalar, Fasulye Çorbası, Paskalya, Sebzeli Çorba

Malzemeler:

    * 1/2 paket kesme makarna
    * 2 su bardağı mercimek
    * 1 su bardağı fasulye
    * 1/2 kilo tahin
    * 3 diş sarımsak
    * sirke

Hazırlanışı:

2 su bardağı yeşil mercimek haşlanır. Başka bir kapta ıslatılmış fasulye haşlanır. Yeşil mercemeğin içine katılır. Yarım paket makarna da ilave edilip 15 dk daha haşlanır, söndürülür. Sunulacağı zaman ısıtılıp üzerine tahin ilave edilerek söndürülür.(Yerken mutlaka sarmısaklı sirke önerilir.)

*Tarif, insanlara her ne kadar alışılmamış gelse de yiyenler tadının güzelliğine şaşırmıştır. Bu yemek Paskalyadan evvel perşembe günü yenir.

SiteMap - İmode - Wap2