Arşiv Anasayfa Çorbalar
Sayfalar: 1
Balkabağı Çorbası By: SmBRN Date: 27 April 2011, 12:41:42
Balkabağı, Çorba Terbiyesi, Sebze Çorbası

Malzemeler:

    * 1300 gr. bal kabağı
    * 4 su bardağı süt
    * 1 su bardağı su
    * 1 adet soğan
    * 4 yemek kaşığı krema
    * 2-3 diş karanfil
    * 1/2 demet dereotu
    * tuz
    * muskat toz
    * kreton ekmek üzerine
    * karabiber

Hazırlanışı:

Balkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ilave edin. Tuz, biber, müskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın.

Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden veya tel süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın.

Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kreton ekmekleri ilave edip hemen servis yapın.

Not: Kabakları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Ancak bu durumda pişirme süresini kısaltmalısınız.

SiteMap - İmode - Wap2