Arşiv Anasayfa Sebze Yemekleri
Sayfalar: 1
Fırında Mantarlı Kereviz By: SmBRN Date: 07 May 2011, 11:24:57
Beşamel Sos, Fırın Yemekleri, Kereviz, Mantar, Mantar Yemekleri

Malzemeler:

    * 1 adet kereviz soyulmus,dörde kesilmis
    * 1 adet limon
    * 200 gr. mantar kiyim kesilmis
    * 1 adet sogan kiyim kesilmis
    * 2 adet biber
    * 100 gr. yağ
    * tuz yeteri kadar
    * 100 gr. kaşar
    * 100 gr. un
    * 600 gr. süt
    * tuz yeteri kadar
    * 1 adet yumurta sarısı
    * biber

Hazırlanışı:

Kış sofralarının lezzetli sebzesi (her ne kadar kimi damak tatlarına hitap etmese de) kereviz ile yapılabilecek yemeklerden biri de fırında mantarlı kereviz. Tarif için önce kerevizi soyduktan sonra dörde kesip, limonla kaynamış suda haşlayıp soğuk suya çıkarın.

Bu arada beşamel sosu yapmak için tencereye yağ koyun. Yağ eridikten sonra un ilave edin. Çırpma teliyle un pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra sütü ilave ederek yumurta sarısı ve tuzu ilave edin. Sos bir kere kaynadıktan sonra ocaktan alın.

Bu arada kerevizin harcını elde etmek için bir tavada soğan, mantar ve biberleri bir güzel kavurun. Yaptığınız bu malzemeyi kerevizlerin üstüne koyun. Beşamel sosu da mantarların üstüne koyup kaşarı ilave ederek servise sunabilirsiniz.

SiteMap - İmode - Wap2