Arşiv Anasayfa Sebze Yemekleri
Sayfalar: 1
Barbunya Pilaki By: SmBRN Date: 11 May 2011, 17:08:00
Barbunya, Barbunya Pilaki, Meze, Pilaki, Pilaki Tarifi

Malzemeler:

    1 kg. barbunya
    2 adet sogan
    2-3 diş sarımsak
    2 adet havuç
    1 adet patates
    3-4 tane sivri biber
    6 tane domates
    ½ demet maydanoz
    1 adet limon
    1 su bardağı zeytinyağı
    4 su bardağı su
    tuz
    şeker

Hazırlanışı:

Barbunyayı ayıklayın ve 4 su bardağı suda 20 dakika kadar haşlayıp, süzün. Süzme suyundan 1,5 su bardağı alın. Limonu sıkıp bir kenara koyun.

Yağı kızdırın, ince kıyılmış soğanı iyice kavurun. Küp şeklinde doğranmış patates, doğranmış sivribiber ve havucu ekleyin. Sebzeleri hafif kavurun.

Tencereye haşlanmış barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve şekeri ekleyin. Yirmi dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin. Afiyet olsun!
Ynt: Barbunya Pilaki By: SagittariuS Date: 26 July 2012, 11:46:28
Barbunya Pilaki Tarifi - Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır - Barbunya Pilaki Malzemeleri


    Malzemeler - 1 Kg Barbunya
    - 1 Küçük boy Havuç
    - 1 Adet Kereviz
    - 2 Adet Kuru Soğan
    - 1 Tutam Maydanoz
    - 6 Diş Sarımsak
    - 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker
    - 1 Su bardağı Zeytinyağı
    - Kararında Tuz Hazırlanışı Taze barbunya fasulyelerinin içini çıkarın. Üzerini örtecek kadar suyla bir taşım kaynatın. Ateşten alıp suyunu süzün. (Kuru barbunya kullanıyorsanız kara suyu çıkana kadar haşlayın, süzün.) Barbunya haşlanırken soğan, havuç ve kerevizi soyun. Soğanla kerevizi ince ince kıyın. Havucu yarım santim eninde dilimleyin. Kalın tabanlı bir tencerede doğradığınız sebzeleri zeytinyağıyla ateşe koyun. Soğan sararana kadar arada bir karıştırarak kavurun. Sarımsakları irice doğrayın, 1-2 dakika da sarımsağı kavurun. Bunun üzerine 2 su bardağı su (kuru barbunya fasulyesi kullanıyorsanız 3 su bardağı su), şeker ve haşlanmış barbunyayı koyun. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Sonra fasulye iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Biraz suluca kalmış olacak. Sıcakken servis kabına boca edin. Üzerine maydanozları doğrayın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Ynt: Barbunya Pilaki By: Karaelmas Date: 30 January 2013, 08:41:33
Teşekürler.

SiteMap - İmode - Wap2