Arşiv Anasayfa Sebze Yemekleri
Sayfalar: 1
Zeytinyağlı Yer Elması By: SmBRN Date: 11 May 2011, 17:08:32
Yerelması, Zeytinyağlılar

Malzemeler:

    1 kg. yer elması
    1 adet soğan
    1 adet havuç
    1 kahve fincanı pirinç
    1 su bardağı yağ
    1 çay kaşığı toz şeker
    1 adet limon suyu
    1/2 demet dereotu
    tuz
    su

Hazırlanışı:

Yer elmasını soyup, ceviz büyüklüğünde doğrayalım. İnce kıyılmış kuru soğanı sıvı yağda pembeleştirdikten sonra yer elmasını ve kabuğunu soyup, yuvarlak kestiğimiz havucu (halka halka) tencereye ilave edip 2-3 dakika daha kavuralım. Pirinci, toz şekerini, limon suyunu ve yeterince tuzu ilave edip üst seviyesine çıkana kadar sıcak su koyarak bir kere karıştıralım ve ağzını kapalı olarak pişirelim. Soğuduktan sonra servis tabağına çıkartıp dereotu yapaklarıyla süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

SiteMap - İmode - Wap2