Arşiv Anasayfa Et Yemekleri
Sayfalar: 1
Zeytin Ezmeli Tavuk By: SmBRN Date: 26 May 2011, 20:41:38
Ezme, Ezmeli Tavuk, Schnitzel, Tavuk Bifteği, Tavuk Yemekleri, Zeytin Ezmesi


Malzemeler

    6 dilim tavuk bifteği,
    3 çorba kaşığı zeytin ezmesi,
    1 çay kaşığı tarçın,
    2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi,
    kızartmak için sıvıyağ,
    1 adet defne yaprağı.

Hazırlanışı
Tavuk biftekleri iyice dövülüp inceltilir. Her bifteğe zeytin ezmesi sürülür. Zerine tarçın ve ceviz içi serpilir. Tavuklar rulo yapılıp, kürdanla tutturulur. Daha sonra rulo olan tavuklar yağa atılır. Defne yaprağı da yağa atılır. Tavuklar kızarınca tencereden alınıp, servis edilir.

SiteMap - İmode - Wap2