Arşiv Anasayfa Et Yemekleri
Sayfalar: 1
Tavuklu Mantar By: SmBRN Date: 26 May 2011, 20:45:15
Mantar, Mantar Yemekleri, Tavuk Mantar, Tavuklu Mantar, Tavuklu Yemekler, Zeytinli Yemekler, Zeytinyağı



Malzemeler:

    1 paket tavuk Banvit, serit olarak kesilmis
    1 adet yumurta akı
    1 çorba kaşığı sirke
    2 diş sarımsak
    2 çorba kaşığı mısır nişastası
    3 çorba kaşığı soya sosu
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı zencefil
    4 çorba kaşığı sıvı yağ
    15-20 adet zeytin
    10-15 adet mantar
    1 su bardağı piliç suyu
    1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Tavuklu mantar için tavuk göğüs etini yumurta akı, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, sirke, sarımsak, zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat terbiye edip bekletin.

Sıvı yağı tavada ısıtın. Tavuk etini karışımın içinden çıkardıktan sonra tavaya aktarın. Çok hafif kızarınca çekirdekleri çıkarılmış zeytin ve ince kesilmiş mantarları ekleyin, yaklaşık 1 dakika karıştırarak, pişirin.

Soya sosu ve kalan mısır nişastasını ilave edip, tavuk suyunu ekleyin. Karabiber ve tuzunu ayarlayın. Suyunu çekene dek kaynatın. Tavuk mantar yemeğiniz artık hazır. Dilerseniz yanında patates püresiyle birlikte servis yapın.

SiteMap - İmode - Wap2