Arşiv Anasayfa Kekler - Pastalar
Sayfalar: 1
Elmalı Sıcak Tart By: AnqeL_qiRL Date: 05 May 2010, 17:48:04


Malzemeler:

250 gr. soğuk tereyağı. (küp küp kesilmiş.)
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta (soğuk)
1 tatlı kaşığı bal
4 su bardağı un (gerekirse çok az daha ilave edebilirsiniz.)
İç malzemesi için 4 adet kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küp kesilmiş elma, 1 su bardağı fındık kırığı, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:

Küp kesilmiş elmalar, 2 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçını bir tencereye alın ve suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin. Elmalar tamamen yumuşayınca kırılmış fındıkları ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın.
Hamuru hazırlamak için tereyağını yoğurma kabına alın. Pudra şekeri, yumurta ve balı ekleyip elinizle krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
Azar azar unu ilave edip yumuşak, kolay şekillenen ve elinize yapışmayan bir hamur elde edin. Hamur elastik bir hamur olmayacak, yani elinizle bastırdığınızda parmaklarınızın şeklini alacak kıvamda olmalıdır. Hamurun 1/3 ünü ayırıp stretch filmle sararak derin dondurucuda 15 dakika bekletin.
Hamurun kalan kısmını 15 dakika kadar buzdolabında bekletin, bu arada fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hamuru buzdolabından alıp merdane ile çok inceltmeden açtıktan sonra 26 cm lik tereyağı ile yağlanmış bir tart kalıbına ya da borcama kenarları yüksek kalacak şekilde elinizle bastırarak döşeyin. Bu aşamada hamur kırılırsa sorun değil, kalıpta elinizle bastırarak düzeltebilirsiniz.
Hamurun üzerine elmalı içi yayın. Dondurucuda dondurduğunuz hamuru rendeleyin ve elmalı için üzerini örtecek şekilde tartın üzerine serpiştirin.
Üzerine fırçayla az miktar süt sürdükten sonra fırına koyun ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Kenarları üzerinden önce kızaracaktır. Kenarlar fazla kızarırsa ısıyı 150 dereceye kadar düşürebilirsiniz. Önemli olan üzerinin de eşit şekilde kızarması.
Tartı fırından alıp tepside ılıtın. Tamamını kalıptan çıkarmak ılık haldeyken tartın kırılmasına sebep olur, o yüzden dilimleyerek çıkartın. Dilimleri servis tabaklarına alın ve üzerlerine birer top vanilyalı dondurma koyun. İsterseniz çok az tarçın serpin ya da dondurma sosu gezdirin ve ılık olarak servis yapın.

Ynt: Elmalı Sıcak Tart By: TwiLighT Date: 01 October 2010, 17:25:01
Teşekkürler.

Ynt: Elmalı Sıcak Tart By: abcb Date: 01 February 2012, 21:52:26
teşekkürler
Ynt: Elmalı Sıcak Tart By: Tanya Corrigan Date: 05 May 2012, 11:02:15
Yapması çok kolay.
Teşekkürleer (:
Ynt: Elmalı Sıcak Tart By: wandall Date: 26 December 2012, 21:28:30
tşkler
Ynt: Elmalı Sıcak Tart By: angelina89 Date: 29 March 2013, 10:38:44
teşekkürler

SiteMap - İmode - Wap2