Arşiv Anasayfa Köfteler
Sayfalar: 1
Soslu Balık Köftesi By: SagittariuS Date: 19 October 2011, 22:13:45
Soslu balık köftesi

Balıkta bulunan Omega-3 yağ asitleri, kalbin faaliyetlerini etkileyerek kişinin ruh halini düzeltiyor ve zihnin odaklanmasını sağlayan kimyasal maddelerin salgılanmasını teşvik ediyor.





Soslu balık köftesi
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:


300 gr palamut fileto

2 dilim bayat ekmek içi

Yarım demet maydanoz

1 yumurta akı

1 çay bardağı süt

4 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı domates püresi

3 soğan

Yarım su bardağı su

3 çorba kaşığı ayçiçek yağı

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

Hazırlanışı:
* Soğanları soyup küçük doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. 1 kaşık ayçiçek yağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Salçayı yarım bardak suyla ezip soğana ilave edin ve pişirin. Tuz serpip sosu ateşten alın.

* Ekmeği sütte yumuşatıp elinizle sıkarak iyice süzün. Robota alıp balık eti, yumurta akı, maydanozun yarısı, tuz ve karabiberi ilave edip ezin. Karışımı kâseye alıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde top köfteler yapın.

* Kalan yağı tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri tek tek una bulayıp yağda kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine gezdirip kalan maydanozu serpin. Kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Soslu balık köftesinin 1 porsiyonu 300 kaloridir.

SiteMap - İmode - Wap2