Kayseri Köftesi By: SagittariuS Date: 19 October 2011, 22:22:19
Malzemeler
İçindekiler Ölçü Miktar
Ekmek (bayat) 2 orta dilim 60 gram
Süt 1/2 çay bardağı 50 gram
Soğan 1 orta boy 60 gram
Maydanoz 1 demet 60 gram
Kiyma 2 4/5 su bardağı 500 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Tuz 2 1/2 tatlı kaşığı 15 gram
Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
Kimyon 1 tatlı kaşığı 2 gram
Yeni bahar 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Patates 5 orta boy 500 gram
Sıvı yağ 4 yemek kaşığı 40 gram
Domates 2 orta boy 275 gram
Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram
Yapılışı
Sebzeleri yıka. Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini geniş bir kasede sütle ıslat. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Maydanozu ayıkla, ince ince kıy, 1/3'ünü ayır. Soğan, maydanoz kıyma, yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz ve baharatı ekmeğe ekle, iyice yoğur. Oniki parçaya böl, yuvarla ve yassılt. Tepsiye yağı koy, ısıt. Patatesleri diz ve çevirerek hafifçe yumuşat, ocağı kapat, kalan tuzu serp. Köfteleri patateslerinin üzerine yerleştir. Domatesleri yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğra, köftelerin üzerine koy, suyu ekle. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 35-40 dakika pişir.
Servis Önerileri
Püf Noktalari (Ince Ayrıntılar):
Besin Değeri
(Yaklaşık 1 porsiyonun)
Enerji 384 cal
Protein 18 g
Yağ 25.8 g
Karbonhidrat 20,1 g
Kalsiyum 51 mg
Demir 2.53 mg
Fosfor 205 mg
Çinko 3 mg
Sodyum 911 mg
A Vitamini 864 iu
Tiamin 0,22 mg
Riboflavin 0,23 mg
Niasin 5.47 mg
C Vitamini 16 mg
Kolesterol 100 mg
Notlar
Kayseri yöresinin etli yemeklerindendir Bazı yörelerde doğranan patatesler derin yağda kızartıldıktan sonra tepsiye dizilir. Ocak üstünde, kapalı, yayan bir tencerede de pişirilebilir.
Kayseri Köftesi By: elze Date: 26 May 2012, 17:50:17
kolay ve lezzetli.. teşekkürler..
Ynt: Kayseri Köftesi By: ruyaruya Date: 19 December 2012, 20:12:25
teşekürler
Ynt: Kayseri Köftesi By: ddafni Date: 14 May 2013, 09:55:34
Çok güzel teşekkürler