250 g yağsız dana kıyma 1 adet küçük boy kuru soğan 1 dilim bayat ekmek içi 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 3 yemek kaşığı un 1 çay bardağı sıvıyağ Sos İçin:
2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı salça 5 yemek kaşığı sirke 1/2 su bardağı ılık su 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kuru nane Köftenin Yapılışı:
1. Kuru soğanı rendeleyin, ekmek içini ufalayın, kıymayı ekleyin, yumurtayı kırın ve üzerine tuz, karabiber ilave edip yoğurun. (Eğer cıvık olursa 1 dilim ekmek içi veya 1 yemek kaşığı galeta unu ekleyebilirsiniz.)
2. Bir tepsiye 3 yemek kaşığı unu serpiştirin. Köfteleri isket şeklinde yapın ve unlu tepsiye koyun. Tepsiyi sallayarak veya elinizle köfteleri çevirerek her tarafını unlayın.
3. Kızgın sıvıyağda tavayı arada sallayarak kızartın. Servis tabağına alın.
Sosun Yapılışı:
1. 2 yemek kaşığı sıvıyağ (ben köfteleri kızarttığım yağdan kullandım) ve ezilmiş sarımsakları ayrı bir tavaya koyun, üzerine sirke ve yarım su bardağı ılık suda erittiğiniz salçayı ekleyin.
2. Sos kaynamaya başladığında tuz, kararbiber ve kuru naneyi ekleyin.
3. Suyu azalıncaya kadar orta ateşte pişirin.
4. Servis tabağına sosu dökün. Üzerine köfteleri dizip servis yapın.