But Dolması By: SagittariuS Date: 04 November 2011, 14:13:37 Malzemeler :
12 Adet But Sarma 4 Diş sarımsak 200 gr ceviz içi Yarım demet maydanoz 2 Çay kaşığı zeytinyağı Tuz
Hazırlanışı : Ceviz içlerini robotta çekin. Maydanozları yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Sarımsakları bir kapta ezin. Bunların hepsini bir karıştırma kabına koyun. İçlerine 2 çay kaşığı yağ ve tuz ilave edin ve karıştırın. Hazırladığımız harcı eşit miktarlarda but sarmaların içine koyun ve rulo şeklinde sararak açılmaması için kürdanla tutturun. Teflon bir tava içerine 2 yemek kaşığı zeytin yağını koyup kızdırın ve but dolmalarını kızgın yağda kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.