Arşiv Anasayfa Kekler - Pastalar
Sayfalar: 1
Bal Kabaklı Pasta By: AnqeL_qiRL Date: 05 May 2010, 18:40:49
Bal Kabaklı Pasta için gerekli malzemeler


1 dilim balkabağı
1 kase haşlanmış kestane
1 paket kare sade bisküvi
1 paket kare kakaolu bisküvi
1 bardak fındık
1 portakal rendesi
100 gr. margarin
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Süslemek için fındık fıstık
 
 
YAPILIŞI :

 
Bisküviler rondodan geçirilir. İçine haşlanmış kestane ufalanır portakal kabuğu rendelenir, balkabağı ufak olarak doğranır bir çorba kaşığı toz şekerle ateşte yumuşayıncaya kadar ateşte pişirilir. Ezilir. Soğutulur. Bisküvilere ilave edilir. Margarin konur. 1 çay bardağı fındık ya da ceviz ilave edilir. Hepsi karıştırılır. Alimünyum folyaya sarılır. Rulo şekli verilir. Buzlukta dondurulur. Servis tabağına alınır. Folyo çıkarılır. Bir su bardağı süt ile 1 poşet krem şanti mikserle çırpılır. Pastanın üzeri kaplanır. Süslenir. Servis yapılır. 


SiteMap - İmode - Wap2