Arşiv Anasayfa Dolmalar
Sayfalar: 1
Kestaneli Lahana Dolması By: SagittariuS Date: 09 November 2011, 17:14:07
Kestaneli Lahana Dolması tarifi - Kestaneli Lahana Dolması yapilisi


Malzemesi:
1 adet orta boy lahana
1 bardak kestane içi
6 adet kuru soğan
1 bardak zeytinyağı 1 bardak pirinç
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın 1 adet limonun suyu
3 adet kesme şeker 1,5 bardak su Tuz

Tarifi:
• Kestaneleri haşlayıp, ayıklayın.
• Lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suya atıp, çıkartarak yumuşamasını sağlayın.
• Yaprakları uzun şeritler halinde kesin.
• Elinizin içi kadar parçalar yapın.
• Kenarda bekletin.
• Soğanları zardan ufak doğrayıp, zeytinyağında pembeleştirin.
• Pirinçleri içine atın. 10-15 dakika karıştırarak, kavurun.
• Ocağın altını kısın. İçine haşlanmış kestaneleri, ayıklanmış üzümleri, tarçını, limon suyunu, şekerleri ve tuzu ekleyin.
• Yarım bardak su atıp, kısık ateşte demlendirin.
• Yaprakları tezgahın üzerine tek tek açın.
• Bir kaşık dolusu harcı içine koyun.
• Lahana yapraklarının kenarlarını içe doğru katlayarak, rulo haline getirin.
• Tencereye önce lahana yapraklarını sonra da dolmaları dizin.
• Üzerini tekrar lahana yapraklarıyla kapatın. 1 bardak su ilave edin.
• Kısık ateşte 40 dakika pişirip, altını kapatın.
• Soğuduktan sonra yaprakları atın.
• Dolmaları servis tabağına dizin.

SiteMap - İmode - Wap2