Malzemesi: 1 adet orta boy lahana 1 bardak kestane içi 6 adet kuru soğan 1 bardak zeytinyağı 1 bardak pirinç 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 çay kaşığı tarçın 1 adet limonun suyu 3 adet kesme şeker 1,5 bardak su Tuz
Tarifi: • Kestaneleri haşlayıp, ayıklayın. • Lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suya atıp, çıkartarak yumuşamasını sağlayın. • Yaprakları uzun şeritler halinde kesin. • Elinizin içi kadar parçalar yapın. • Kenarda bekletin. • Soğanları zardan ufak doğrayıp, zeytinyağında pembeleştirin. • Pirinçleri içine atın. 10-15 dakika karıştırarak, kavurun. • Ocağın altını kısın. İçine haşlanmış kestaneleri, ayıklanmış üzümleri, tarçını, limon suyunu, şekerleri ve tuzu ekleyin. • Yarım bardak su atıp, kısık ateşte demlendirin. • Yaprakları tezgahın üzerine tek tek açın. • Bir kaşık dolusu harcı içine koyun. • Lahana yapraklarının kenarlarını içe doğru katlayarak, rulo haline getirin. • Tencereye önce lahana yapraklarını sonra da dolmaları dizin. • Üzerini tekrar lahana yapraklarıyla kapatın. 1 bardak su ilave edin. • Kısık ateşte 40 dakika pişirip, altını kapatın. • Soğuduktan sonra yaprakları atın. • Dolmaları servis tabağına dizin.