Arşiv Anasayfa Dolmalar
Sayfalar: 1
Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi By: SagittariuS Date: 17 November 2011, 01:46:38
Malzemeler

500 gr kavurmalık kuşbaşı et
1 Tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
20 Adet kuru patlıcan
Yeteri kadar tuz, karabiber
4 Adet soğan
1 Çay bardağı sıvıyağ
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çay bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı salça
1 Çay kaşığı fesleğen



Hazırlanışı

Kuşbaşı etini margarinle birlikte bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.

Etler kavrulunca yıkayıp, süzülmüş 2 çay bardağı pirinci, küçük doğranmış soğan, 1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber, kırmızı tozbiber ve 1 çay kaşığı fesleğeni ekleyin.

Kuru patlıcanları sihay suyu çıkana kadar haşlayıp, süzün.

Haşladığınız patlıcanların içine kavurmalı dolma içini doldurun.

Tencereye yatık olarak dizin.

Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su dökün.

Dolmaların üzerine bir tabak örtün ve tencerenin kapağını kapatın.

Önce hızlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

30 Dakika dinlendirip, servis yapın.

NOT : Arzuya göre patlıcan dolmasını, kuru soğan ile birlikte servis yapabilirsiniz.

SiteMap - İmode - Wap2