Arşiv Anasayfa Dolmalar
Sayfalar: 1
Erişteli Yaprak Dolması Tarifi By: SagittariuS Date: 17 November 2011, 01:47:34
Malzemeler

1 demet maydanoz
100 gr pirinç
3 orta boy soğan
750 gr yaprak
500 gr orta yağlı koyun kıyması
Tuz, karabiber, nane yaprakları
1 kg yoğurt
250 gr margarin
1 torba erişte


Hazırlanışı

Soğanların kabukları soyulduktan sonra bunları ince ince kıyın ve yeteri kadar tuzla birlikte ovuşturun.Geri kalan tüm malzemeyi de elde etmiş oluyorsunuz.

Yaprakları açtıktan sonra bunları ılık suda yarım saat kadar bekletin.Sonra bunları sıraladıktan sonra üzerine margarin dilimleri ve su koyun.Böyle orta ısıda pişirin.

Erişteyi haşlayıp yağda pişirdikten sonra tabağa önce dolmaları üzerine suyunu dökün.Yoğurdu da ortaya koyduktan sonra erişteleri üzerine koyun. Afiyet olsun.


SiteMap - İmode - Wap2