Arşiv Anasayfa Dolmalar
Sayfalar: 1
Cılbak Dolması By: SagittariuS Date: 17 November 2011, 01:48:49
MALZEMELER

2 bardak çiğ köftelik bulgur (yarma)
6 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
2 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz



HAZIRLANIŞI

Tepsiye bulguru koyun. 1 bardak su ile bulguru ıslatıp, 10 dakika bekletin. Yumurta ve tuz ekleyip, yoğurun. Un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
Bulgur hamurundan, fındık kadar parçalar koparın. Elinizin şeklini alacak şekilde köfteler yapın.

Kaynayan suya 1 kaşık tuz atın. Hazırladığınız köfteleri de ekleyerk, makarna haşlar gibi 10 dakika haşladıktan sonra süzün. Sarmısakları dövün, yoğurtla karıştırıp, köftelerin üzerine gezdirin. Tereyağını pul biberle kızdırıp, üzerine dökün. Sıcak servis yapın.


SiteMap - İmode - Wap2