Arşiv Anasayfa Dolmalar
Sayfalar: 1
Terbiyeli Hindili Kereviz Dolması By: SagittariuS Date: 25 November 2011, 17:26:52
    Terbiyeli Hindili Kereviz Dolması Tarifi - Terbiyeli Hindili Kereviz Dolması Nasıl Yapılır


    Malzemeler:

    1 kg kereviz
    1 yumurta sarısı
    250 gr. hindi eti (sotelik doğranmış)
    Tuz
    Karabiber
    Kırmızı biber
    1 soğan
    çay bardağı maydanoz
    1 limon suyu
    1 kahve fincanı sıvı yağ
    1 demet maydanoz

    Yapılışı:

    Kerevizleri ayıklayıp ikiye bölün. Ortalarını çıkarıp limon suyuna bırakın. Kararmamaları için tencereye soğan ve yağ koyun. Kavurup et ilave edin. Hiç suyu kalmayacak şekilde kavurun. Pirinci eleyip 1 çay bardağı su ile kısık ateşte pişirin. Ateşten alın. Tuz, maydanoz ve biber koyup karıştırın. Kerevizleri tencereye koyun ve hazırlanan içi ekleyin. Üzerini bir tabakla kapatıp limon suyu gezdirin. Kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumurta sarısını limonla iyice çırpın. Yemeğin suyundan biraz alın, ılıttıktan sonra tencereye ilave edin. Bir taşım kaynatın. Ocaktan alın ve sıcak servis yapın.



SiteMap - İmode - Wap2