Arşiv Anasayfa Dolmalar
Sayfalar: 1
Kıymalı Kabak Dolması By: SagittariuS Date: 25 November 2011, 17:27:48
    Kıymalı Kabak Dolması Tarifi - Kıymalı Kabak Dolması Yapılışı - Kıymalı Kabak Dolması Malzemeleri


    Malzemeler:
    - 4 orta boy kabak
    - 1 domates
    - 1 soğan
    - 250 gr orta yağlı kıyma
    - 30 gr tereyağı
    - 1 çay bardağı pirinç
    - yarım demet dereotu
    - 1 yemek kaşığı salça
    - 1 kahve fincanı su
    - tuz, karabiber, dolma baharıHazırlanışı:

    Pirinci tuzlu kaynar suda 15 dakika bekletip, sonra suyunu süzün. Soğanı ve dereotunu temizleyip, ince ince kıyın. Kabakları alacalı soyup, üzerlerinden bir parmak kalınlığında keserek içlerini çıkarın. Çıkardığınız kabak içlerini zar şeklinde doğrayıp bir kaba koyun. Soğan, kıyma, dereotu, salça, bir kahve fincanı su, tereyağı, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. En son olarak pirinci ilave edin ve tahta kaşıkla karıştırın. İç malzemeyi kabakların içine paylaştırın ve üzerlerini kapatmak için domatesleri kabakların üzerini örtecek büyüklükte kesin. Domatesleri kapak olarak yerleştirip tencereye dizin. Tencerenin kenarından iki çay bardağı suyu ekleyin. Kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve sıcak servis yapın.



SiteMap - İmode - Wap2