Arşiv Anasayfa Dolmalar
Sayfalar: 1
Etli Girit Kabağı Dolması By: SagittariuS Date: 25 November 2011, 17:29:04
Etli Girit Kabağı Dolması Tarifi - Etli Girit Kabağı Dolması Yapılışı - Etli Girit Kabağı Dolması Malzemeleri
Malzemeler
1 kilo Girit kabağı
500 gram çok ufak doğranmış dana eti
3 tane orta boy soğan
3 tane orta boy domates
5-6 dal maydanoz
3-4 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı
Etleri zeytinyağı ile biraz suyunu çekene kadar kavurun. Etlerin üzerine kabukları soyulup küçük küçük doğranmış soğan, domates, sarmısak ve biraz da sıcak su ekleyin. 30-35 dakika kısık ateşte pişirin.
Kabakların dış kabuklarını kazıyıp içlerini oyun. Yayvan bir tencereye yanyana dizdiğiniz kabakların içine etli harcı doldurun. Kalan zeytinyağını dolmaların üzerine ve etrafına akıtıp, her birinin ağzını birer domates dilimiyle kapatın. Tencereyi kısık ateşe koyup 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun..


SiteMap - İmode - Wap2