Arşiv Anasayfa Dolmalar
Sayfalar: 1
Zeytinyağlı Peynir Dolması By: SagittariuS Date: 25 November 2011, 17:29:34
peynir dolması nasıl yapılır - peynir sarması

Malzemeler:

400 g taze peynir,
5 yeşil soğan,
5 diş sarmısak,
1 bağ soğancık,
karabiber,
tuz,
taze defne yapraklan (yoksa kestane ya da asma yaprakları),
birkaç karanfil,
6 çorba kaşığı zeytinyağı,
200 g beyaz peynir,
2 tatlı kaşığı iri öğütülmüş karabiber

Tarifi:

Taze peyniri, 2 kıyılmış yeşil soğan, 2 diş sarmısak, kıyılmış soğancık, karabiber ve tuz ile karıştırın. Küçük toplar yapın, topları defne, kestane ya da asma yapraklarına sarın, yaprakları karanfiller ile tutturun, etrafına natürel rafya sarın. Dolmaları bir servis tabağına tepeleme olarak dizin, üzerine 3 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin.

Beyaz peyniri küp halinde kesin ve bir kabın içine koyun. İri öğütülmüş karabiber, kalan ezilmiş sarmısağı ve halka şeklinde doğranmış yeşil soğanları ilave edin, zeytinyağı gezdirin. Acılı sevenler kıyılmış sivri biber koyabilir. Peyniri bir gece boyunca bekletin. Beraber servis yapın.


SiteMap - İmode - Wap2