Acur Dolması By: SagittariuS Date: 25 November 2011, 17:30:32 Acur Dolması Tarifi - Acur Dolması yapımı için gerekli malzemeler - Dolması nasıl yapılır
malzemeler: 4 kalın salatalık veya acur 2 parça gravyer peyniri 2 3 yaprak fesleğen 4 ançuez filetosu 200 gram tulum peyniri 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı limon suyu yeteri kadar tuz ve karabiber
yapılışı:
salatalıkların veya acurların kabuğu soyulduktan sonra uzunlamasına ortadan ikiye bölünür. sonra çekıfdekli kısımlan oyularak kayık biçimine sokulur. tuzlanıp, bir tabağa ters olarak yerleştirilir ve buzdolabına konur. ançuez filetoları güzelce yıkanmış fesleğen yapraklanyla birlikte iyice kıyılır. tulum peyniriyle gravyer peyniri birlikte ezilerek karıştırılır. sonra bu peynirlerin içine kıyılmış ançuez karışımı katılır. ıyice karıştırdıktan sonra acur veya hıyarlar doldurulur. küçük bir k sede tuz, biber, limon suyu ve zeytinyağı iyice karıştırılır, acurlarm içine dökülür. böylece servis yapılır.