Arşiv Anasayfa Bisküvi - Kurabiye
Sayfalar: 1
Cevizli Kayısılı Kurabiye By: SmBRN Date: 05 May 2010, 18:43:08

Yarım kg un
1 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
100 gr margarin
1.5 çay kaşığıa kabartma tozu
Yarım su bardağı ceviz
Yarım su bardağı kuru kayısı
Tarif :

Unu geniş bir kaba eleyiniz.
Ortasını havuz gibi açınız.
Şekeri, kabartma tozunu, oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve yumurtayı ilave edip, yavaş yavaş yoğurunuz.
Gerekirse biraz daha unekleyiniz.
Elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun ve 4 parçaya bölünüz.
Her parçayı yuvarlayınız.
Unlanmış düz bir zemin üzerinde merdane ile açınız.
Ceviz ve kayısıları ince ince kıyınız.
Hamurun üzerine bunlardan bir miktar serpiniz.
Merdaneyi üzerinde yuvarlayıp, hamura yapışmalarını sağlayınız.
Büyükçe ve yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla veya bir bardak yardımıyla yuvarlaklar kesiniz.
Yağlanmış fırın tepsisine sıralayınız.
Önceden ısıtılmış 180 oC 'lik fırında pişiriniz.
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri yerinden hafifçe oynatıp, tepside soğumaya bırakınız.


SiteMap - İmode - Wap2