Etli Ayva Dolması By: SagittariuS Date: 26 November 2011, 13:32:58 Etli Ayva Dolması Tarifi - Etli Ayva Dolması Yapılışı - Etli Ayva Dolması Nasıl Yapılır - Etli Ayva Dolması Pişirme Süresi
Malzeme: 2 adet Ayva 100 gram kuş başı et 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çay kaşığı biberiye 1 adet patates 20 gram pekmez yeteri kadar Tuz 1 çorba kaşığı Teremyağ 1 tatlı kaşığı kuşüzümü 1 adet soğan Kızartmak İçin : Yeteri kadar Bizim Ayçiçek Yağı
Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Kıyma ile birlikte soğanı kavurun. Fıstık, kuşüzümü, biberiye ve tuzu ilave ederek birkaç dakika kavurun. Ayvanın içini oyup, temizleyin. Ayvayı suda diri kalacak şekilde haşlayın. Hazırladığınız iç malzemenin suyunu süzün. Haşladığınız ayvanın içine iç malzemeyi doldurun. Patatesi soyun ve kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Kızdırılmış sıvıyağda patatesi kızartın. Pekmez ve Teremyağ birlikte ocağa alın. Sos kıvamına gelince altını kapatın. Servis tabağına ayva dolmasını alıp etrafına patatesleri yerleştirin. Pekmez sosunu üzerine döktükten sonra servis yapın.