Arşiv Anasayfa Dolmalar
Sayfalar: 1
Bakla Dolması By: SagittariuS Date: 26 November 2011, 13:41:20
Bakla Dolması Tarifi - Bakla Dolması Nasıl Yapılır - Bakla Dolması Malzemeleri




Malzemeler

* 1 su baradğı kuru Bakla
* 1/2 su bardağı Yarma
* 2 adet Soğan
* 2 çorba kaşığı Domates Salçası
* 100 gr Margarin
* 1 tatlı kaşığı Tuz
* 1 tatlı kaşığı Karabiber
* 1 çay kaşığı Kimyon
* 1 çay kaşığı Kırmızı Toz Biber
* 1 kahve fincanı Sıvı Yağ
* 20-25 adet salamura Asma Yaprağı
* 200 gr Pastırma
*
* 4 Kisilik
* Mutfak: Belirsiz


Hazırlanışı
Kuru baklalar ve yarmayı bir gece önceden ıslatın. Baklalar şiştiğinde, boyuna iki parçaya bölerek kabuklarını soyun. Yarma, bakla, tuz, baharatlar, ince doğranmış soğan, salça, margarin, 1 çay bardağı soğuk suyu karıştırın. Taze asma yaprağı kullanıyorsanız sıcak suda 15 20 dakika bekletin. Salamura kullanacaksanız soğuk suda bekletin ve bol su ile yıkayın. Hazırladığınız içten içten yaprağın içine koyun. Gevşekçe sarın. Tencereyi sıvı yağ ile yağlayın. 1 sıra pastırma dizin. Üzerine dolmaları yerleştirin. Tekrar pastırma dizin. Sıcak su ilave edin. Dolmaların üzerine porselen bir tabak koyun. Kapağını kapatın. Suyunu çekip, baklalar yumuşayıncaya kadar, kısık ateşte pişirin. Üzerine yağda eritilmiş kırmızı pulbiber ve salça dökerek servis yapın.

Afiyet Olsun.


SiteMap - İmode - Wap2