Arşiv Anasayfa Çorbalar
Sayfalar: 1
Mendek Çorbası By: SagittariuS Date: 17 December 2011, 13:14:53

Malzemeler :
l bağ mendek-l fincan pirinç-l adet soğan l bardak et suyu-l su bardağı kuru fasulye- 2 yemek kaşığı te-(Terbiyeden-Yoksunum)-reyağı - 2 fincan mısır unu -biber,,su ,suu. Hazırlanışı :
Bir tencere suya et suyu katılarak kaynatılır. Ayıklanmış, yıkanmış, doğranmış mendek, kaynayan suyun içi-(Terbiyeden-Yoksunum)-ne ilave edilir. Sonra içine haşlanmış fasulyeler konur. Biraz pişince çorba karıştırılarak, mısır unu elle yavaş yavaş ilave edi-(Terbiyeden-Yoksunum)-lir. Unun topaklanmamsına dikkat edilir. Pirinci ilave edilir. Pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Diğer yanda yağ ile beraber soğan ve biber pembeleşinceye kadar kavrulur, Kaynayan çorba-(Terbiyeden-Yoksunum)-nın içine ilave edilir. Tuzu eklenir. Mendekler pişince ateşten alı-(Terbiyeden-Yoksunum)-nır. Sıcak olarak servis yapılır..

SiteMap - İmode - Wap2