Arşiv Anasayfa Çorbalar
Sayfalar: 1
Meşhur Mengen Çorbası By: SagittariuS Date: 17 December 2011, 13:36:29
Malzemeler....
1 Cay fincani pirinc
2 Adet limon suyu
1 Su bardagi un
2 Kepce yogurt
4 Adet patates(kücük küpler halinde dogranmis)
1 Yemek kasigi Nane
3 Cay kasigi tuz
1 Adet yumurta
2 Yemek kasigi margarin
8 Su bardagi kemik suyu veya su
Su kullanacaklar et bulyon'da ilave edebilirler....

YAPILISI

Kemik suyunu,kemik suyu olmayanlar suyu tencereye
koyup kaynatin.(Kemik suyu olmayan et bulyon ilave etsin).
Yikanmis ayiklanmis pirincide
ilave edip pisirin...Un,limon, yogurt ve yumurtanin sarisini
az miktarda su ilave ederek güzelce cirpin....
Kaynamakta olan suya yavas yavas ilave ederek
sürekli karistiri.Arkadaslar bu cok önemli karistirmazsaniz
corba topak topak olur..
Kivami koyulasmaya baslayincaya kadar pisirip karistirin.
Bu islemleri yaptiktan sonra eritilmis 2 yemek kasigi
margarine nane ilave edip ocakta kavurup, corbanin
üzerine gezdirin..
Diger taraftanda kücük küp halinde dograndigimiz patatesleri
kizartip iyice süzdükten sonra corbaya ilave edin..
Corbaya tuz ilave edip ocaktan alabilirsiniz....

Afiyet olsun...

SiteMap - İmode - Wap2