Arşiv Anasayfa Çorbalar
Sayfalar: 1
Cincile Çorbası By: SagittariuS Date: 18 December 2011, 20:40:35
Malzemeler


500 gr cincile mantarı
1 çorba kaşığı tereyağı
70 gr un
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 limon
Tuz, karabiber
Yapılışı

Cincile mantarlarının köklerindeki topraklı kısımları kesip atın ve bol suda iyice yıkayın. Süzüp bir köşede bırakın. Bir tencereye 1.5 lt su koyun ve içine bir limonun suyunu ve tereyağını ekleyip kaynamaya alın. Su kaynamaya başlarken mantar ve tuz ilave edin. Mantarları 3-4 dakika kaynatın. Un, yumurta ve 2.5 su bardağı yoğurdu çırpıp bulamaç haline getirin. Mantarların pişmesine yakın, hazırladığnız terbiyeyi kaynayan çorbaya karıştırarak ilave edin. Çorbayı 5-6 dakika kaynatın. Tuzunu, karabiberini kontrol ettikten sonra servis yapabilirsiniz.

SiteMap - İmode - Wap2