Arşiv Anasayfa Çorbalar
Sayfalar: 1
Erzincan Çorbası By: SagittariuS Date: 21 December 2011, 23:53:35
Erzincan çorbası
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk
Malzemeler:


150 gr taze fasulye

150 gr kıyma

1 çorba kaşığı domates salçası

4 su bardağı su

3 diş sarımsak

50 gr erişte

5-6 dal dereotu

5-6 dal maydanoz

Yarım su bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı nane

1 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Kıymaya karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Minik köfteler hazırlayın.

* Salçayı bir tencerede 2 kaşık suyla ezin. Kalan suyu ilave edip kaynatın.

* Fasulyeleri temizleyip ince ince doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Köfte, fasulye, sarımsak ve erişteyi kaynamakta olan suya ilave edin. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

* Dereotu ve maydanozu kıyın. Yoğurda çorba suyunda azar azar ilave edip ezin. İndirmeye yakın yoğurt, dereotu ve maydanozu ilave edip karıştırın.

* Tereyağını eritip naneyi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

SiteMap - İmode - Wap2