Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Çikolatalı Pizza By: h!dden-_-world Date: 03 February 2012, 14:15:33
Çikolatalı pizza

Malzemeler

3 su bardağı un
Yarım paket instant hamur mayası
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yeterince ılık su
Tuz
Üzeri için
Çikolata kreması
Beyaz ve siyah damla çikolata
Toz Antep fıstığı

Yapılışı

Unu derin bir kaba alın. Tuz toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ayçiçeği yağı ve sütü ilave ederek yoğurun. Yavaş yavaş su ekleyerek hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. üzerini nemli bir bezle örterek 45 dakika mayalanması için bekletin. Dinlenen hamuru ikiye bölün. üzerine un serperek merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde yuvarlak açın. Kelepçeli fırın tepsisini yağlayıp unlayın. Hazırladığınız hamuru tepsiye yayın. önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp sıcakken ortasına çikolata kremasını bolca sürün. Soğuyunca üzerine damla çikolataları serpin. Toz Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.





SiteMap - İmode - Wap2