Arşiv Anasayfa Kekler - Pastalar
Sayfalar: 1
Kayısı Ve Çikolatalı Pasta By: AnqeL_qiRL Date: 05 May 2010, 18:47:19


Malzemeler
100 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata
2 çorba kaşığı margarin
100 gr mısır gevreği
25 gr soyulmuş badem
5 yaprak jelatin
600 gr kayısı
600 gr labne peyniri
300 gr tuzsuz süzme yoğurt
100 gr tozşeker
Bir miktar rendelenmiş limon kabuğu
3 çorba kaşığı limon suyu
1 paket tart jölesi

Hazırlanışı

Çikolataları minik minik parçalara bölüp margarinle kısık ateşte benmari usulü eritin. Eridikten sonra içine badem ve mısır gevreğini de atın. Daha sonra bu karışımı içine yağlı kağıt yerleştirdiğiniz yuvarlak ve kenarları yüksek olan bir kek kalıbına döküp buzdolabında soğutun.

Jelatini soğuk suda eritin. Birkaç kayısıyı süsleme için ayırıp kalanı yıkayıp ikiye böldükten sonra çekirdeklerini ayıklayın ve daha küçük parçalara bölün. Peynir, yoğurt, şeker ve limon rendesini karıştırın. Jelatini limon suyu ile kısık ateşte eritin. Jelatine yavaş yavaş önce 3 çorba kaşığı peynir karışımı ilave edin daha sonra ise tamamını ekleyin. Kayısı parçalarını da karışımın içine dökün. Bu karışımı çikolata zemininin üstüne dökün ve en az 4 saat buzdolabında soğutun.

Süs için ayırdığınız kayısıları temizleyip ikiye böldükten sonra çekirdeklerini ayıklayın ve dilimleyin. İyice soğmuş ve katılaşmış pastanın üstüne belirli aralıklarla dizin. Jöleyi paketin üzerindeki tarife uygun olarak hazırlayın ve pastanın üzerine dökün. Katılaşması için biraz daha soğutun. Arzu ediyorsanız melissa yaprakları ile süsleyin.


SiteMap - İmode - Wap2