Arşiv Anasayfa Kekler - Pastalar
Sayfalar: 1
Şıpşak Kek By: elze Date: 10 May 2012, 10:30:10

Malzemeler
* 160 gr Sana yağı(Oda sıcaklığında)

* 1.5 su bardağından l parmak az pudra şekeri(160 gr)

* 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)

* 4 çay bardağı un(200 gr)

* l paket kabartma tozu

* l paket vanilya

...

Şıpşak Kek tarifi

* Fırınınızı 170 dereceye ısıtın.
* Dikdörtgen kek kalıbını yağlayın,hafif unlayın.
* Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırarak bir kaba eleyin.
* Geniş bir kaseye verilen bütün malzemeleri koyup,mikserin orta hızında 6 dakika çırpın.
* Kek hamurunu kalıba dökün.Hamur katı olduğu için tam kalıbın şeklini almayacaktır.Bu nedenle
kalıbı tutarak altını sertçe tezgaha birkaç defa vurun.
* Önceden ısıttığınız fırında kekinizi yaklaşık l saat pişirin.
* Kek fırından çıktıktan sonra,kalıp elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkartın ve keki bir tel ızgaranın üzerine koyun.
* Soğuduktan sonra,arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serperek veya sade olarak servis yapın.
Püf Noktası :
Değişik tatlar elde etmek isterseniz;kakao,kuru üzüm,kuru meyve,ceviz gibi malzemeleri hamuru hazırladıktan sonra kekinize ilave edebilirsiniz

Ynt: Şıpşak Kek By: mbeks Date: 26 December 2012, 13:26:57
teşekkurler
Ynt: Şıpşak Kek By: hmnr Date: 09 January 2013, 20:54:11
teşekkürler

SiteMap - İmode - Wap2