Arşiv Anasayfa Kekler - Pastalar
Sayfalar: 1
Elmalı Havva Kek By: elze Date: 17 May 2012, 14:19:59

Malzemeler:
Yarın su bardağı (115 gram) Tereyağı ya da Margarin
Yarım su bardağı (115 gram) Toz Şeker
2 Yumurta, çırpılmış
1 Limonun suyu ve kabuğunun rendesi
1 su bardağı (90 gram) Un
1/2 paket Kabartma tozu
1/3 su bardağı (40 gram) dövülmüş Badem
1/2 su bardağı (115 gram) Esmer Şeker
675 gram ince dilimlenmiş Elma, konserve de kullanılabilir
1/4 su bardağı (25 gram) file badem

Yapılışı:
Tereyağı ve toz şekeri derin bir kaseye koyun. Karışımı iyice yumuşayıp hafifleyene kadar çırpın.
Yumurtaları birer birer karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. Limon rendesini, unu, kabartma tozunu ve dövülmüş bademi de karışıma ekleyin.
Bu arada esmer şekeri, elmaları ve limon suyunu karıştırıp pişireceğiniz kalıbın içine döktükten sonra hamur karışımını ilave edin. Son olarak üzerine file bademleri serpin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, 40-45 dakika üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.


SiteMap - İmode - Wap2