Arşiv Anasayfa Sebze Yemekleri
Sayfalar: 1
Mantar Sote By: SagittariuS Date: 26 July 2012, 11:37:18
Mantar Sote Tarifi - Mantar Sote Nasıl Yapılır - Mantar Sote Malzemeler


    Malzemeler - 1 Çorba Kaşığı Limonun Suyu
    - 300 Gr Mantar
    - 1 Tutam Maydanoz
    - 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
    - 1 Tatlı kaşığı Tereyağı
    - 1 Çay kaşığı Toz Şeker
    - Kararında Karabiber, Tuz Hazırlanışı Mantarlar yıkanır. Boyuna iki veya üçe bölünür. Tavaya sıvı yağ ve limon suyu konup ısıtılır. Mantarlar ilave edilip suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirilir. Şeker, tuz ve karabiber atılır. Tabağa alınır. Üzerine ateşte hafifçe kızartılmış tereyağı gezdirilir. İnce doğranmış maydanoz yaprakları serpilir. Mantar sote et yemeklerinin yanında garnitür olarak verildiği gibi, yalnız olarak da bir yemek çeşidi olabilir.



SiteMap - İmode - Wap2