Arşiv Anasayfa Yemek ve Tatlı Tarifleri
Sayfalar: 1
Peynirli Pirinç Topları By: Liza Date: 04 August 2012, 20:18:43


Malzemeler:

(6 kişilik)

3 yemek kaşığı maydanoz
650 gram pirinç
Tuz
200 gram kaşar peyniri
2 yumurta
1.5 su bardağı galeta unu

Kızartmak için:
Ayçiçeği yağı

Yapılışı:

Pirinci üzerini geçecek miktarda su ile birlikte bir tencereye alın.
Tuz ekleyin.
Yumuşayıncaya kadar pişirin.
Suyunu süzün.
Maydanozu ince ince kıyıp pirince karıştırın.
Buzdolabına alın ve sıkılaşıncaya kadar bekletin.
Peynirleri küp şeklinde kesin.
Pirinçten küçük parçalar alıp yuvarlayın, içlerine birer tane peynir küpünden yerleştirip yuvarlayarak top şekli verin.
Yumurtaları küçük bir kasede çırpın.
Pirinçli topları önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın.
Ayçiçeği yağını derin bir kızartma tenceresinde kızdırın.
Pirinç toplarını altın rengi oluncaya kadar kızartın.
Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun…


SiteMap - İmode - Wap2