Arşiv Anasayfa Çorbalar
Sayfalar: 1
Oğmaç Çorbası By: Liza Date: 04 August 2012, 21:27:30


Malzemeler
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 küçük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
İsteğe bağlı miktarda haşlanmış nohut
1.5 litre sıcak su (miktarı hamura göre artırılabilir)
karabiber
tuz

Hamuru için
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yeteri kadar tuz
su

Yapılışı:
 - Hamur için malzemeler karıştırılıp biraz katı kıvamlı bir hamur elde edilir.
 - Elimize yapışmaması için un yardımıyla şehriye boyutunda hamur parçaları alınıp parmak arasında yuvarlanır. (Hamur ele yapışmasın diye unu elle yapmak gerekiyor)
 - Soğan ince ince doğranıp yağda kavrulur.
 - Salça ve baharatlar ve nohut eklenip bir iki daha çevrilir, sıcak su eklenir.
 - Kaynamaya başladıktan sonra karıştırılarak hamurlar eklenir ve orta ateşte 10 dk hamur pişene kadar kaynatılır.nane ile süsleyip servis edilir.afiyet olsun.


SiteMap - İmode - Wap2