Arşiv Anasayfa Çorbalar
Sayfalar: 1
Şehriyeli Tavuk Çorbası By: Liza Date: 04 August 2012, 21:28:51


Malzemeler

1 tavuk but
1 bardak arpa şehriye
2 orta boy domates
1/2 yemek kaşığı salça
Maydanoz
Tuz
Kırmızı toz biber
Karabiber
Sıvıyağ


Tavuğu biraz tuz ekleyerek haşlayalım (Suyunu da kullanacağımızdan bol suda haşlayalım). Haşladığımız tavuğu didikleyelim.
 Tencereye biraz sıvıyağ koyup küp küp doğradığımız domatesleri kavuralım.
 Üzerine salçayı ve kıyılmış maydanozu ekleyip kavurmaya devam edelim.
 En son şehriyeleri ve tavuğu ekleyip az kavurduktan sonra tavuk suyumuzu ekleyelim.
 Tavuk suyunun tuzlu olmasına dikkat ederek tuz ve baharatları ekleyelim.
 Şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim.
 Afiyet olsun…


SiteMap - İmode - Wap2