Arşiv Anasayfa Çorbalar
Sayfalar: 1
KazdaĞi Çorbasi By: Liza Date: 04 August 2012, 23:16:36


Malzemeler
2 adet tavuk budu
2 su bardağı su
4 su bardağı börülcenin haşlama suyu
1 su bardağı domatesli
Trakya tarhanası, 3 adet iri boy domates, 4 adet sivri biber, 3 diş sarımsak
Bir buçuk su bardağı haşlanmış nohut, Tuz, pulbiber.
Üzerine: Zeytinyağı

KAZDAĞI ÇORBASI
Tavuk butlarını 2 su bardağı suda haşlayın. Soğumuş börülce suyunda,yumuşaması için tarhanayı 1 saat bekletin. Diger bir tencerede küp şeklinde doğranmış domatesleri ve biberleri, dövülmüş sarımsakları soteleyin. Haşlanmış tavuk etlerini didikleyip, tenceredeki malzemeye ekleyin. Bu malzemeyi tarhananın içine katın. Tavukları haşladığınız suyu da ilave ederek, boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Haşlanmış nohut, pulbiber ve tuzu ilave edip karıştırın. Kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alıp, üzerine zeytinyağını gezdirerek servis yapın.


SiteMap - İmode - Wap2