Arşiv Anasayfa Çorbalar
Sayfalar: 1
TurŞulu Tavuk Çorbasi By: Liza Date: 04 August 2012, 23:18:06


Malzemeler
1/2 Tavuk
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
1 'er adet orta boy soğan ve kereviz
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet orta boy salatalık tursusu
1 adet yumurta
1 su bardağı tursu suyu
Tuz

TAVUK ÇORBASI TARİFİ
Tavugu tuz eklediğiniz 7 su bardağı su ile haşlayın. Havuç, patates, soğan ve kerevizi irice doğrayın. Tereyağını eritip soğanları üzerine ekleyin. Renkleri dönünce havuç, kereviz ve patatesleri de ilave edip kavurmayı sürdürün.Haşlanmış tavukları elinizle diderek tencereye ekleyin. Bir iki dakikaka vurduktan sonra tavuk suyunu ve küp dogradığınız salatalık turşularınıda ilave edip 20 dakika pişirin. Ayrı birkapta yumurtayı çırpıp üzerine turşusuyu ve unu ekleyin ve kaynayan çorbaya azar azar ilave edin. Bir- iki taşım kaynatın ocaktan alın.

Ynt: TurŞulu Tavuk Çorbasi By: slm09 Date: 24 March 2013, 19:57:00
Turşulu çorba ilk kez duyuyorum, paylaşım için teşekkürler..

SiteMap - İmode - Wap2