Arşiv Anasayfa Çorbalar
Sayfalar: 1
Pirpirim Aşı By: Liza Date: 04 August 2012, 23:19:25


Malzemeler
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı yesil mercimek
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
200 gram ince kıyılmış semizotu
2 çorba kaşığı un
4 su bardağı su
Tuz, karabiber

PİRPİRİM AŞI TARİFİ
Öncelikle nohut, mercimek ve kurufasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün hepsini ayrı ayrı haşlayın. Daha sonra haşlama sularını süzün. Orta büyüklükte bir tencerede 1 çorbakaşığı tereyağını eritin, ince kıyılmış soğanı yağda kavurun. Üzerine 3 subardağı su ve bakliyatları ilave edin.Yarım saat kadar kaynatın. Ayri biryerde 2 çorba kaşığı unu, 1 su bardağı suda bulamaç haline getirin. Tel süzgeçten geçirerek yavasça çorbaya ekleyin. 10 dakika daha kaynatın. Ardından ince kıyılmış semizotunu ekleyip, birkaç dakika daha kaynatın.Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.Tencereyi ocaktan alıp, servis yapın.
Not: Pirpirim bazı yörelerimizde semizotu için kullanılan yerel bir tabirdir. Küçük yapraklı yabanı semizotuna ve bununla yapılan yoğurtlu yemege de "Pirpirim" denir. Pirpirim, kurutularak da kullanılır.


SiteMap - İmode - Wap2