Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Kirmizi SoĞanli Puf BöreĞi By: Liza Date: 06 August 2012, 00:41:36


Malzemeler
2 kırmızı soğan
2-3 mor fesleğen yaprağı
8 kare milföy hamuru
2 dal taze kekik
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 su bardağı ufalanmış beyazpeynir
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı iri kıyılmış kaşarpeyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

KIRMIZI SOĞANLI PUF BÖREĞİ TARİFİ
Soğanları soyup yarım parmak kalınlığında ve eşit büyüklükte 8 halka kesin. Kalan soğanı kıyın. Soğan halkalarını dikdötgen şeklinde kesilmiş alüminyum folyonun üzerine yan yana yerleştirin. Üzerlerine doğranmış taze kekik, tereyağı ve tuz ilave edip paket gibi sarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Paketleri açıp soğanları soğumaya bırakın. Kalan doğranmış soğanı 1 kaşık ayçiçeği yağ ila rengi dönene kadar soteleyin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Altı cm'lik 8 küçük tart kalıbını tereyağı ile hafifçe yağlayıp milföyleri elinizle bastırarak yerleştirin. Beyazpeynir, sotelenmiş soğan ve cevizi karıştırıp milföylerin içlerine paylaştırın. Üzerlerini birer soğan dilimi ile kapatın. Kaşarpeynirini paylaştırıp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Ynt: Kirmizi SoĞanli Puf BöreĞi By: lullaby Date: 16 September 2012, 13:16:35
teşekkürler

SiteMap - İmode - Wap2