Arşiv Anasayfa Hamur İşleri
Sayfalar: 1
Etli Ve Bezelyeli Rulo Börek By: Liza Date: 06 August 2012, 00:46:00


Malzemeler
500 gr koyun eti
12 hazır yufka
1 havuç 250 gr margarin
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 soğan
1 demet maydanoz
2 domates
Tuz, karabiber

Soğanları temizleyip kıyın. Eti kuşbaşı doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Maydanozu temizleyip kıyın. Havucu soyup rendeleyin. 230 gr margarini tavada eritip soğanları kavurun. Eti ilave edip 5-6 dakika suyunu çekene kadar kavurun. Domatesleri ekleyip pişirin. Bezelye, bir bardak sıcak su ve havucu ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın. Etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kalan margarini eritip soğutun. Yufkaların kenarlarını bıçakla kesip kare parçalar hazırlayın. Aralarına eritilmiş margarin sürerek altı kat olacak şekilde üst üste yerleştirin. 6. yufkanın ortasına etli iç malzemeyi dökün. Kalan yufkaların arasına tereyağı sürerek diğerlerinin üzerine dizin. Rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Ynt: Etli Ve Bezelyeli Rulo Börek By: lullaby Date: 16 September 2012, 13:16:25
teşekkürler

SiteMap - İmode - Wap2