Arşiv Anasayfa Makarna - Pilav
Sayfalar: 1
Tavuklu Enginarlı Pilav By: SagittariuS Date: 24 November 2012, 20:26:57
tavuklu pilav - pirinç pilavı tarifi - enginarlı pilav tarifi - pirinç pilavı nasıl yapılır - tavuklu enginarlı pirinç pilavı


Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
3 adet konserve enginar
1,5 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Yarım demet dereotu

Yapılışı:
Tavuk haşlanır, didiklenir. Enginarlar kuşbaşı şeklinde doğranır. Tencereye yağ konur, pirinç atılır, 2-3 dakika kavrulur. Üzerine tavuk ve enginar katılır. Biraz daha çevirdikten sonra tuz ve tavuk suyu eklenir. Kaynayınca kapak kapatılır. Kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Ateşten almadan hemen önce dereotu serpilir, karıştırılmaz. Yarım saat dinlendirilir. Dikkatli bir şekilde karıştırarak servise sunulur.

SiteMap - İmode - Wap2