Arşiv Anasayfa Makarna - Pilav
Sayfalar: 1
Patlıcanlı Pilav By: SagittariuS Date: 24 November 2012, 20:28:04
pirinç pilavı tarifi - patlıcanlı pilav - pilav - pilav nasıl pişirilir - pirinç pilavı yapımı


Malzemeler:
• 2 su bardağı pirinç
• 2 adet orta boy patlıcan
• 1 adet rendelenmiş soğan
• 2 adet kesme şeker
• 2 çay kaşığı nane
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 su bardağı kaynamış su
• 3-4 damla limon suyu


Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda 15 dakika bekletin. Ezmeden sıkıp kurulayın ve kızgın ay çiçek
yağında kızartın. Kağıdın üstüne alarak fazla yağını emdirin. Zeytinyağını tencerede kızdırın, rondo’da çekilen soğanı
öldürerek pembeleştirin. Pirinç, nane, şeker ve tuzu ilave edip kavurun. 2 bardak kaynamış su ekleyip orta harlı ateşte
pişirin. İlk 5 dakikanın sonunda kızarmış patlıcanları ilave ederek pişirmeye devam edin. Pilav suyunu çekip üstü göz göz
çukurlaşınca ocağı kapatın. Pilavı karıştırıp kapağın altına havlu kağıt serin, ılınıncaya kadar demlenmeye bırakın. yemekzevki.


SiteMap - İmode - Wap2