Arşiv Anasayfa Makarna - Pilav
Sayfalar: 1
Ciğerli Pilav By: SagittariuS Date: 24 November 2012, 20:30:03
 Ciğerli Pilav Tarifi - Ciğerli Pilav Nasıl Yapılır - Ciğerli Pilav Malzemeleri






Malzemeler

500 gr. ciğer
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 adet orta boy soğan
1 küçük dal biberiye veya 1 adet defne yaprağı
1 dolu yemek kaşığı kuş üzümü
25 gr. Dolmalık fıstık
4-5 dal dereotu veya maydanoz
1 çay bardağından bir parmak eksik sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Nasıl yapılır?
Pirnci yıkayıp 1 saat kadar ılık suda bekletin.
Zeyinyağını tencereye alın. Altını yakın.
Soğanı küçük doğrayıp ısınan yağın üzerine ekleyin.
Soğanlar hafif sararınca fıstığı ekleyin. hafif pembeleştirin.
Ciğeri yıkayıp küçük küpler halinde doğrayın.
Sıcağa yakın suyla yıkayıp süzdürün.
Tencereye ciğerleri ve biberleri yada defne yaprağını, yıkanmış kuş üzümünü alıp hızlı ateşte rengi dönene kadar kavurun.

SiteMap - İmode - Wap2