Arşiv Anasayfa Dünya Mutfakları
Sayfalar: 1
Kabaklı Parmigiana By: Karaelmas Date: 11 December 2012, 17:33:23
dana kıyma, italyan yemekleri, Kabaklı parmigiana, kabaklı yemek tarifleri, mercanköşk, mozerella peynir, parmigiana, ragu sos   
Nelere ihtiyacımız var?

 9 adet kabak (1,6 kg.)
 600 gr. mozzarella peyniri
 470 gr. dana kıyma
 400 gr. konserve domates
 1 adet havuç
 1 adet kereviz sapı
 Yarım kırmızı soğan
 Beyaz şarap
 Sebze suyu
 Rendelenmiş parmesan peyniri
 Defneyaprağı
 Biberiye
 Taze kekik
 Fesleğen
 Mercanköşk
 Un
 Zeytinyağı
 Kızartmalık sıvıyağ
 Tuz

Nasıl yapıyoruz?

Kabakları 2 mm. kalınlığında şerit doğrayıp tuz serptikten sonra suda iyice temizleyin. Kurulayıp una buladıktan sonra kızartın. Kıymayı defneyaprağıyla 15 dk. kavurun.

 

Ragu sos için havuç, kereviz sapı, doğranmış soğan, zeytinyağı, biberiye, mercanköşk ve kekiği soteleyin. Kıymayı ekledikten 10 dk. sonra 100 ml. şarap, domates ve 800 ml. sebze suyunu aktarıp 35-40 dk. pişirin. 6 adet çemberi yağlayıp fırın tepsisine yerleştirin. İçlerine sırasıyla kabak, sos, küp doğranmış mozzarella, rendelenmiş parmesan ve fesleğen aktarıp tekrar mozzarella, parmesan ve sosla kaplayın. 175 derece fırında 35-40 dk. pişirin.

SiteMap - İmode - Wap2