Kabaklı Parmigiana By: Karaelmas Date: 11 December 2012, 17:33:23 dana kıyma, italyan yemekleri, Kabaklı parmigiana, kabaklı yemek tarifleri, mercanköşk, mozerella peynir, parmigiana, ragu sos Nelere ihtiyacımız var?
9 adet kabak (1,6 kg.) 600 gr. mozzarella peyniri 470 gr. dana kıyma 400 gr. konserve domates 1 adet havuç 1 adet kereviz sapı Yarım kırmızı soğan Beyaz şarap Sebze suyu Rendelenmiş parmesan peyniri Defneyaprağı Biberiye Taze kekik Fesleğen Mercanköşk Un Zeytinyağı Kızartmalık sıvıyağ Tuz
Nasıl yapıyoruz?
Kabakları 2 mm. kalınlığında şerit doğrayıp tuz serptikten sonra suda iyice temizleyin. Kurulayıp una buladıktan sonra kızartın. Kıymayı defneyaprağıyla 15 dk. kavurun.
Ragu sos için havuç, kereviz sapı, doğranmış soğan, zeytinyağı, biberiye, mercanköşk ve kekiği soteleyin. Kıymayı ekledikten 10 dk. sonra 100 ml. şarap, domates ve 800 ml. sebze suyunu aktarıp 35-40 dk. pişirin. 6 adet çemberi yağlayıp fırın tepsisine yerleştirin. İçlerine sırasıyla kabak, sos, küp doğranmış mozzarella, rendelenmiş parmesan ve fesleğen aktarıp tekrar mozzarella, parmesan ve sosla kaplayın. 175 derece fırında 35-40 dk. pişirin.