Arşiv Anasayfa Dünya Mutfakları
Sayfalar: 1
Çin Usulü Dana Etli Erişte By: Karaelmas Date: 11 December 2012, 17:36:45
çin usülü dana etli erişte, çin usülü yemekler   
Nelere ihtiyacımız var?
400 gr. yağsız dana eti
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 sap pırasa
1 büyük havuç
3 dolmalık biber (Yeşil, kırmızı, sarı)
1 adet orta boy kabak
½ küçük karnabahar
2 baş brokoli
4 Çorba kaşığı soya sos
3 çorba kaşığı chili sos tatlı
1 tatlı kaşığı toz zencefil
250 gr. ince erişte

Nasıl yapıyoruz?
Dana etini ince fakat çok uzun olmayan parçalar halinde doğrayın. Tuz ve soya sosuna yatırarak 3-5 saat marine edin. Zeytinyağını wok tenceresine koyarak kızdırın ve eti içine atarak renk değiştirene kadar kavurun. Tatlı Chili sos ve bir kahve fincanında eritilmiş 1 tablet et suyunu ilave edin. Bundan sonra zencefili, tuzu ve karabiberini de koyun. Hafif ateşte, kapalı kapakla, arada bir karıştırarak eti 15 dakika kadar pişmeye bırakın. İkinci bir tencerede küçük parçalar halinde doğranmış havuç, biber, kabak, brokoli, ince halka halka kesilmiş pırasayı 1 kaşık zeytinyağı ile sote edin. Bu arada tencereye ezilmiş 2 diş sarımsak ve tatlı chili sos ilave edin. Bir kaç dakika daha kavurun. Erişteleri tuzlu suda 12 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin. İçinde et pişirilmiş wok tencereye sebzeleri ve erişteleri koyarak iyice karıştırın. Bir kaç dakika kadar daha ateşte tuttuktan sonra servise çıkarın.

SiteMap - İmode - Wap2