Arşiv Anasayfa Dünya Mutfakları
Sayfalar: 1
Japon Usulü Karides Çorbası By: Karaelmas Date: 11 December 2012, 17:41:44
çorba, hindistan cevizi, Japon usulü karides çorbası, Karides, Kişniş
150 gr. karides orta boy 200 gr. krema 200 gr. süt 100 gr. Hindistan cevizi rendesi 5 ufak arpacık soğanı 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş 1 çorba kaşığı soya sos 1 çorba kaşığı toz şeker 1 bıçak ucu acı pul biber (ishot olabilir) 10 adet tane karabiber 1 limon kabuğu rendesi 25 gr.
Japon usulü karides çorbası


Nelere ihtiyacımız var?
150 gr. karides orta boy
200 gr. krema
200 gr. süt
100 gr. Hindistan cevizi rendesi
5 ufak arpacık soğanı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş
1 çorba kaşığı soya sos
1 çorba kaşığı toz şeker
1 bıçak ucu acı pul biber (ishot olabilir)
10 adet tane karabiber
1 limon kabuğu rendesi
25 gr. tereyağı
2 dilim beyaz kuru ekmek küp halinde kesilmiş

Nasıl yapıyoruz?
Karidesler çiğ iken kabuklarını ayıklayın. Krema ve sütü bir tencereye koyarak bir kaşık yardımı ile birbirine yedirin ve içine hindistan cevizi rendesini de koyarak tuzla birlikte bir taşım kaynatın. Ateşten alın ve 30 dk. dinlendirin. Arpacık soğanlarını ve sarımsağı çok ince doğrayın. Dinlenmiş hindistan cevizli süt karışımını ince süzgeçten geçirerek bir tencereye alın. Süzgeçte kalan hindistan cevizlerinin üzerine elinizle basarak iyice süzülmesini sağlayın. Kişniş, Soya Sos, şeker, acı pul biber, karabiber tanelerini de süte katın. Ateşi açın ve ince kesilmiş soğanı ve sarımsağı da katarak çorbayı kaynamadan 10 dk. kadar pişmeye bırakın. Bundan sonra karidesleri de katın ve 10 dk. daha hafif ateşte tutun. Diğer yandan küp halinde doğranmış beyaz ekmekleri pembeleşene kadar tereyağında kızartın ve çorba üzerine serpiştirin.


SiteMap - İmode - Wap2