Arşiv Anasayfa Dünya Mutfakları
Sayfalar: 1
Spagetti Bolonyez By: Karaelmas Date: 11 December 2012, 17:43:34
dana kıyma, domates, havuç, kereviz, kırmızı şarap, SOĞAN, spagetti, Spagetti Bolonyez   
500 gr. 1 no'lu spagetti 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 büyük kuru soğan (ince kıyılmış) 4 diş dövülmüş sarımsak 2 orta boy havuç (küp doğranmış) 1/2 küçük kereviz (küp doğranmış) 600 gr. dana kıyma 300 cc. etsuyu (tablet olabilir) 1 kutu küp domates 1 çorba kaşığı domates salçası 100 cc.
Spagetti bolonyez


Nelere ihtiyacımız var?
500 gr. 1 no'lu spagetti
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 büyük kuru soğan (ince kıyılmış)
4 diş dövülmüş sarımsak
2 orta boy havuç (küp doğranmış)
½ küçük kereviz (küp doğranmış)
600 gr. dana kıyma
300 cc. etsuyu (tablet olabilir)
1 kutu küp domates
1 çorba kaşığı domates salçası
100 cc. kırmızı şarap
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı oregano veya kekik
Taze rende kaşar (veya parmesan peyniri)
Tuz
Karabiber

Nasıl yapıyoruz?
Kızdırılmış yağda; soğan, sarımsak, havuç ve kerevizi birlikte 5 dk. kadar kavurun. Kıymayı katıp 5 dk. da kuvvetli ateşte kıyma ile birlikte kavurmaya devam edin. Dibinin tutmaması için devamlı karıştırın ve tuz, karabiber ekleyin. Kıyma yeterince kavrulduktan sonra; et suyu, domates salçası, küp domatesler şeker, kekik ve şarap katarak, 10 dk. daha kavurun. Sonra kısık ateşte 20 dk. daha pişirin. Spagettiyi tuzlu ve 1/2 kaşık sıvı yağlı suda 13 dk. haşlayın. Süzerek üzerinden 1 bardak soğuk su geçirip, içinde 1 kaşık zeytinyağı bulunan yayvan bir servis tabağına alarak karıştırın. Üzerine bolonyez sosu yayıp, peynir rendesi koyarak servis yapın.

SiteMap - İmode - Wap2